Patalomban a Budapesti Fesztiválzenekar,koncertezett.

Címkék: Mindennapok

A Budapesti Fesztiválzenekar,koncertezett nálunk Patalomban. Családias kamarakoncertjén az idősek átélhették a zene gyógyító hatását.

2017.05.02-án A Budapesti Fesztiválzenekar koncertezett nálunk. Családias kamarakoncertjén az idősek átélhették a zene gyógyító hatását.  Azokhoz is elviszi a klasszikus zenét, akiknek egészségügyi, szociális, fizikai vagy anyagi okokból nem adatik meg, hogy a koncerttermekben élvezzék hangversenyeit.

Romantikus kamarazenei repertoárjukból előadott zeneműrészleteket halhattunk, többek között

Schubert c-moll Quartettsatz,

Dohnányi C-dúr szerenád vonóstriósa – részlet,

Csajkovszkij 1. (D-dúr) vonósnégyes – Adante cantabile,

Dvorak G-dúr vonósötös - részlet.

A legnagyobb örömöt okozták az idős lakóinknak, illetve dolgozóinknak, hiszen gyógyító, emlékeket előidéző, dallamos klasszikusokat játszottak, éppolyan magas színvonalon, mintha a koncertjeiken muzsikálnának.

A lakók nagy szeretettel fogadták ingyenes koncertjüket. A kihelyezett plakátok alapján felkészültek, utána olvastak a daraboknak, felvették a legcsinosabb ruhájukat, és odaadó figyelemmel hallgatták végig a műsort. A feltett kérdésekre, a zeneszerzőkkel, a hangszerekkel  kapcsolatban, pontos válaszokat adtak. Betekintést nyertek a zene csodálatos gyógyító világába, így a lakóink akadályok nélkül, otthonos környezetben élvezhették a muzsika örömét eme kis koncerttel.

Kapcsolódó anyagok