Sziágyi tábor 2016

Címkék: Mindennapok

SZIÁGY 2016.08.29.-09.03.
A 2016. évi tábor mottója:
„Segítő barátság, Baráti segítség sok muzsikával”

SZIÁGY

2016.08.29.-09.03.

A 2016. évi tábor mottója:

 

„Segítő barátság, Baráti segítség sok muzsikával”

 

A barátság összetett, de mindenképpen támogató emberi kapcsolat.” Minden kapcsolatok közül az egyik legértékesebb az emberek közötti barátság. Minden társadalomban jelen volt és jelen van” (Hamvas Béla). A barát azt is meghallgatja, amit más emberek nem, és ha nem ért egyet velem, akkor sem bélyegez meg. Szolidáris velem, és minden élethelyzetben támogat. Ezt az értéket kihasználva szerveztük az idei tábort, ahol sok sok zenével, esti beszélgetéssel, sport versennyel fűszerezve minden résztvevő nyugodtan megoszthatja kételyeit, felteheti kérdéseit, elmondhatja gondolatait. Nem kell tartania megszégyenüléstől, sem stigmától.   Ezekkel, és más izgalmas kérdésekkel és válaszokkal foglalkoztunk a tábor során.

Az első nap, a tábor megnyitása alkalmával megkérdeztük a lakókat, mit szeretnének a tábor során? Ilyen válaszok hangzottak el: új élményeket, sok pihenést, jó beszélgetéseket, vidámságot, nevetést, szeretetet, törődést, odafigyelést.

Mit nem szeretnének a tábor során? A válaszok: veszekedni, unatkozni, feszengeni, elutasítást, bizalmatlanságot megélni, szomorkodni, rossz időt.

A tábor zárásakor megkérdeztük: megvalósult-e amit vártak? Azt mondták a lakók: igen, nagyrészt megvalósult. Elmaradt-e amit nem vártak? A válasz: igen, tökéletesen elmaradt.

Ismét sikeres tábort tudhatunk a magunkénak. Sok közös élménnyel lettünk gazdagabbak „Mi,Sziágyiak”

Kapcsolódó anyagok