Pécsi kirándulás 2016

Címkék: Mindennapok

Lakók, nővérek egyaránt várták ezt a napot, mert az a nap kicsit más, mint a többi. Kinek kikapcsolódás a mindennapok forgatagából, kinek pedig felelősségteljes munka.

2016. szeptember 22.-én reggel nagy volt a sürgés – forgás az Intézmény falain belül. 32 fő ellátott kirándulni készült Pécsre. Lakók, nővérek egyaránt várták ezt a napot, mert az a nap kicsit más, mint a többi. Kinek kikapcsolódás a mindennapok forgatagából, kinek pedig felelősségteljes munka.  Izgulni, hogy minden jól sikerüljön, az időpontokat tudjuk tartani, senkivel ne történjen semmi, de azért a fő célunkat is teljesítsük – kimozdítani lakóinkat és megnyitni előttük a világból egy kicsit.

Siófokról érkezett az 50 személyes autóbusz – melyet hamar meg is töltöttünk és elindultunk, hogy egy tartalmas, szép napot töltsünk együtt. Az időjárás is kedvezett nekünk, mert igazi verőfényes őszi napsütéses nap volt.

Az első programunk a pécsi állatkert látogatása volt, melyet az SZGYF jóvoltából ellátottaink és kísérőik ingyen látogathatnak. Érkezésünket követően az állatkert munkatársa elkészített rólunk egy csoportképet, melyet az állatkerti sétánkat követően át is vehettünk. A látogatás alatt megnézhettük a delfinek etetését is, mely nagy sikert aratott lakóink között. Lelkesen tapsoltak egy – egy produkció után. A látogatás végén az Állatkerti étteremben fogyasztottuk el a bőséges ebédet, és indultunk tovább a Pécsi Székesegyházba, ahol idegenvezető segítségével ismerkedhettünk meg a székesegyház múltjával és jelenével. Majd megtekintettük a Dóm Kőtárat is.

Az utolsó program pedig a pécsi városnéző kisvonatozás volt – ahol végigjártuk Pécs utcáit és főbb nevezetességeit. Nagyon élvezték lakóink, lelkesen integettek a járókelőknek – akik egy kedves mosollyal és visszaintegetéssel üdvözölték a kisvonat utasait.

Vidám, tartalmas napot tudhatunk magunk mögött, ahol mindenki jól érezte magát és már a következő kirándulás helyét találgatja.

Ezúton köszönjük meg támogatóink segítségét:

Egy Csepp Emberség Alapítvány – anyagilag támogatta a kirándulást

Sifter Gergely – tabi római katolikus plébános – aki igazolást adott nekünk, hogy látogatja az intézmény lakóit és ezért megkaptuk a Székesegyházi látogatáshoz a zarándok kedvezményt

És nem utolsó sorban, de köszönjük az autóbuszvezető Kais Gyula emberségét és türelmét aki egész napon át eleget tett kéréseinknek és segített bennünket.

Helyszín

Kapcsolódó anyagok