Kirándulás Budapestre

Címkék: Mindennapok

2016. július 28.-án kirándulni mentünk 21 fő ellátottal Budapestre.

2016. július 28.-án kirándulni mentünk 21 fő ellátottal Budapestre. Már napokkal előtte izgalommal készültek a „nagy napra”, hogy kicsit kikapcsolódjanak a mindennapok egyhangúságából. Kedvüket még az esős időjárás sem vette el.

Miután az autóbusz megérkezett, mindenki elfoglalta a helyét és nagy beszélgetések vették kezdetét. Milyen lesz a mai nap? Merre fogunk menni? Többekben a régi emlékek is előjöttek, hogy amikor még a családdal jártak a fővárosban, akkor mit néztek meg, merre voltak.

Az első programunk a Terror Háza Múzeum volt, ahol nagy érdeklődéssel járták végig a termeket. Megdöbbentő volt, ahogy történelmi ismereteik felelevenedtek és sorolták a látott neveket, képeket.

A múzeumból távozva, egy finom ebéd várt minket a belvárosi Ruben étteremben, ahol nagy szeretettel fogadtak bennünket és szolgálták fel a menüt. Lakóink is kedvesen elbeszélgettek a dolgozókkal, még közös fényképek is készültek a pincérekkel.

Az ebéd után tettünk egy sétát a közelben lévő Károlyi park-ban, ahol elkészültek a csoportképeink is.

Délutáni programunk a Tropicarium felkeresése volt, ami hatalmas élményt jelentett lakóinknak. Csodálkozva álltak meg minden akvárium előtt és hosszasan időztek előttük, nézték a szebbnél – szebb, furcsábbnál – furcsább tengeri állatokat és próbálták kitalálni nevüket.  Mi kísérők pedig már előre tudtuk, hogy a hazafelé úton milyen beszélgetések lesznek a buszon.

Összességében egy tartalmas, szép napot töltöttünk együtt, melyet lakóink azóta is emlegetnek.

Kapcsolódó anyagok