Kenyérszentelés a tabi szociális otthonban

Címkék: Friss Hírek

2016. aug. 19.-én ünnepélyes alkalomra került sor Intézményünk kápolnájában. Ökumenikus alkalomra készülődtünk az aug. 20-i ünnephez kapcsolódva.

 

2016. aug. 19.-én ünnepélyes alkalomra került sor Intézményünk kápolnájában. Ökumenikus alkalomra készülődtünk az aug. 20-i ünnephez kapcsolódva. Szent István államalapító királyunk előtt tisztelegve ünnepi szentmisét mutatott be Sifter Gergely tabi katolikus plébános, aki szentbeszédében méltatta Szt. István király munkásságát külön hangsúlyozva a keresztény Magyarország megalapítását. Szép példázattal szemléltette, hogy mire is gondolhatott István királyunk, mikor úgy döntött, hogy a kereszténységet választja.

Egy vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap, táblával, a következő szöveggel: “Vak vagyok. Kérem, segítsenek!” Arra ment egy járókelő, és látta, hogy a kalapban alig van pénz, csak pár fillér. Lehajolt, dobott a kalapba pár koronát, s anélkül, hogy megkérdezte volna, elvette a táblát, és a másik oldalára írt egy mondatot. Délután visszatért a vak emberhez, és látta, a kalapban sok pénz van. Mosollyal az arcán távozott. Mindenki kíváncsian várta mi volt ez a mondat, amit a táblára írhatott.  Végül az atya elárulta, hogy a táblán ez állt: “Tavasz van, és én nem láthatom.”
Tanúság: Változtass a stratégiádon, ha valami nem sikerül, és meglátod, minden jobbra fordul!
Valószínű, hogy István király is így gondolkodott mikor a keresztény hit felé vezette országát és láthatjuk, hogy milyen jól gondolkodott, mert ez a kis ország annyi mindenen keresztülment, de mindig állva maradt.

A szentmise végén pedig Sifter Gergely katolikus plébános, Arató Lóránd evangélikus lelkész, és Sándor Zoltán református lelkész megszentelték, megáldották az új kenyeret, melyet Gárdonyi-Pál László igazgató úr megszegett és ezt követően szétosztottuk a lakóink között.

Kapcsolódó anyagok